Dragen, herstellen, verbinding traject

Een baby kan haar eigen emoties en gevoelens niet reguleren. Ze kan zichzelf niet troosten of kalm worden als ze spanning ervaart. Daar heeft ze jouw liefdevolle begeleiding bij nodig en dat laat ze je merken wanneer al die grote gevoelens er uit komen door hard en lang te huilen. Door niet te slapen, door onrust. Voor jou super lastig, het gaat je door merg en been. Je wilt zó graag helpen, maar  je hebt geen idee wat er aan de hand is en hoe je je kindje kunt troosten. Je hebt alles geprobeerd en volgens de deskundigen is er lichamelijk niets aan de hand of hebben jullie daar al oplossingen voor gekregen.

Speciaal voor jullie is deze vorm van begeleiding. 

Er is volop aandacht voor het geboorteverhaal en daarmee de start van je kindje in de wereld. We kijken naar jouw kant van het verhaal en werken wanneer je daar behoefte aan hebt aan jouw herstel. Daarnaast kijken we naar hoe je baby het heeft ervaren en wat zijn behoeftes zijn. Aan de hand daarvan, leer ik je hoe je je baby kunt helpen bij het reguleren van grote gevoelens. Je leert ondertussen hoe je tijdens het huilen met jezelf in verbinding blijft, zodat je van daaruit opnieuw de verbinding met je kind aan kunt gaan. 

Je kindje dragen biedt vaak direct verlichting

Ook het dragen met behulp van een ergonomische draagzak of een draagdoek heeft een belangrijke plek in dit traject. Door je kind te dragen, bied je nabijheid, verlicht je ongemak en voorzie je in de behoefte aan lichamelijk (huid op huid) contact. Jouw vertrouwde ademhaling, je bekende hartslag en je warme geur bieden je kindje de veiligheid die het nodig heeft. Vaak zie je dat zowel de dragende ouders, als hun onrustige baby's door de geborgenheid van de draagdoek of ergonomische draagzak tot rust komen, ontspannen en het hechtingsproces (opnieuw) een impuls krijgt. 

Het dragen, herstellen, verbinding traject wordt op maat gemaakt voor jullie situatie. 

Soms is één sessie van 2,5 uur genoeg om te leren dragen en net even die handvaten te krijgen waarmee je de onrust bij je kindje kunt wegnemen. Soms is het fijn wanneer ik een tijdje met je meeloop. In dat geval plannen we meerdere kortere sessies, verspreid over 4 tot 6 weken waarin we aan de slag gaan met het geboorteverhaal, jouw herstel, het dragen en leren om je kindje te helpen zijn emoties te reguleren.

Maak direct een telefonische afspraak om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen!

E-mailen
Bellen
Instagram